Magnesium en voetbal: voor een uitstekende conditie
ENVÍO GRATUITO EN PEDIDOS SUPERIORES A 20€

Magnesium en voetbal: een perfecte combinatie

Voetbal is de meest beoefende sport ter wereld. Als het aankomt op nieuwe technieken en tactieken in de sportwereld zijn voetballers vaak de eersten die er mee in aanraking komen. Dit geldt ook voor het dieet waaraan voetballers zich moeten houden. De meeste voetballers zijn zich ervan bewust dat een geschikt en gezond voedingspatroon het maximale resultaat oplevert. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Voedingsdeskundigen benoemen dat magnesium supplementen essentieel zijn in het dieet voor sporters om de volgende redenen: het voorkomt spierkrampen en het bevordert de energiestofwisseling. Het zorgt ervoor dat vitamine C, eiwitten en calcium goed worden geabsorbeerd door het lichaam. Daarnaast helpt magnesium het lichaam sneller en beter te herstellen na intensieve lichamelijke inspanning. Het vermindert het gevoel van vermoeidheid en zorgt voor flexibiliteit en wendbaarheid. Magnesium en voetbal: een perfecte combinatie.

Energie

Magnesium is betrokken in het proces voor het verkrijgen van energie. Om deze reden is het een enorm belangrijk mineraal voor sporters. Een tekort aan magnesium kan lijden tot spierkrampen, vermoeidheid, lusteloosheid of misselijkheid. Een juiste hoeveelheid magnesium in het dieet voorkomt spierblessures, breuken of kneuzingen. Magnesium is, na calcium, het belangrijkste element in ons lichaam

Een eeuw geleden kreeg men gemakkelijk 500 milligram magnesium per dag binnen door de voedselrijke bodem waar men op leefde. In de huidige tijd is het lastig om 300 milligram magnesium binnen te krijgen, doordat groenten en fruit steeds minder rijk zijn aan magnesium. Het eten van een calorierijk dieet dat arm is aan microvoedingsstoffen is een risicofactor voor een tekort aan magnesium. Voorbewerkte voedingsmiddelen zijn hier een goed voorbeeld van.

Magnesium en voetbal

Dat het lastig is om met een gevarieerd dieet een voldoende aan magnesium binnen te krijgen is een feit, maar ook veel magnesium wordt verbruikt tijdens het sporten. 75% van de bevolking heeft last van een magnesium tekort en met name sporters en voetballers ondervinden hier de problemen van. In dit geval hebben we het niet alleen over de prestaties in het voetbal, maar ook over de gezondheid in het algemeen. Een tekort aan magnesium kan leiden tot stress en vermoeidheid. Magnesium is dus essentieel voor sporters. Niet alleen voor topsporters, maar ook voor recreatieve sporters.

Klik hier om het product MSI Sport te bestellen.

^

¡Síguenos en redes sociales!

FACEBOOK
GOOGLE
TWITTER
INSTAGRAM
× ¿Hablamos?